Eind augustus borrelde het idee op om dit jaar nog een zeilwedstrijd te organiseren. De Brekkenrace was een wedstrijd voor de éénmansbootjes. Nu was het de beurt aan kiel- en kiel/midzwaardboten. De communicatie over de wedstrijd verliep niet ideaal. De leden van de campingvereniging en een contactpersoon van de vakantiehuisjes werden via de mail geïnformeerd. In beide publicatiekasten op de camping hingen vanaf 2 september aankondigingen. Het was niet gelukt om de vaste kampeerders die geen lid zijn te bereiken. De Dikke Citroen Race is een wedstrijd waar je als snelste binnen je eigen wedstrijdklasse binnen te komen maar ook om de andere klassen te verslaan.

Om 10 uur was de palaver en inschrijving. Johanna en Albert hadden gezorgd voor een kopje koffie en een stukje suikerbrood.Op het laatste moment werden Martijn en Sofie overgehaald om mee te doen. Dat bracht het aantal deelnemers op 7 boten.

Er was een route uitgezetten over Brekken, Bombrekken en de Vlakke Brekken. Windkracht 3 tot 4. In windvlagen nog iets meer. Volop zon en temperaturen ruim boven de 20 graden. Mooier zeilweer krijg je in ons land niet.

De start was om 11.30 uur. De valk Playmobiel deed het rustig aan bij de start om daarna met een inhaalrace te beginnen. Vanaf de start werd opgekruist naar de hoge boei bij de golfbreker van de campinghaven. Er ontstond al snel een kopgroep en een tweede groep. Jan Meindert met de Yngling had de beste start en lag na het kruisrak bij Sypset al een flink stuk voor. Vanaf dat punt liepen Auke en Jim langzaam in. De valk Rode Duivel en de Randmeer Zonder Naam van Eric en Arien gaven elkaar de hele wedstrijd weinig ruimte. De bemanning van De Rode Duivel had Dikke Citroen Race uitgelegd als een race waarbij je dat drankje moest nuttigen. In plaats van ‘ruimte voor de boei’ hadden zij de stelregel ‘leeg voor de boei’. Wat Edo en Jan in de polyvalk Johnny Sailor ook probeerden het lukte niet om aansluiting te houden bij de rest van het veld. Dat leverde de boot de kwalificatie ‘klusboot’ op. Onderweg was er voldoende tijd om te bedenken wat ze kunnen doen om ervoor te zorgen dat er een volgende keer meer snelheid uit de boot gehaald zou worden. De strijd om de 3e plek werd in het laatste rak beslist in het voordeel van Eric en Arien. Tussen de top twee viel de beslissing In het kruisrak op de Vlakke Brekken. Het was voor Jan Meindert soms lastig zijn Yngling op koers te houden. Er zaten vlagen tussen die de boot uit het roer lieten lopen. Op het voordewindse rak was de Randmeer sneller dan de Yngling. Auke en Jim kwamen als eersten over de finish.

Na de finish was de prijsuitreiking. Johanna en Albert hadden gezorgd voor heerlijke soep. Omdat Auke en Jim niet meededen voor de prijzen ging de prijzen naar Jan Meindert Als snelste klass. Eric en Arien als eerst binnenkomende Randmeer en Leonard, Leo, Monique en Brittney in de Valk.

Het was een geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is. Met betere communicatie moet het toch lukken het dubbele aantal deelnemers te halen.