Om 10 uur was het geplande palaver. Omdat er nagenoeg geen wind stond werd de start bepaald op 14.00 uur.

Er hadden maar 4 kielboten ingeschreven. Vanwege het lichte weer werd besloten dat ook zwaardboten mochten deelnemen. Dat is een eenmalige uitzondering. Bij een volgende wedstrijd weer alleen kielboten.

Om precies 14.00 uur klonk het startsein. Dat leverde voor alle boten een mooie start op. Alleen Timen en Eric hadden de tijd niet in de gaten gehouden en starten 3 minuten later. Er stond windkracht 1 tot 2. Daarbij deden zich ook flinke windschiftingen voor. Verdedigen van een voorsprong was daarbij lastig. De Wayfarer en de beide Randmeren wisselen steeds van positie. Achter in het veld voeren beide Polyvalken. Het grootste deel van de wedstrijd lagen Willem en Wubbo voor op de boot met Leonard, Monique, Leon, Monique en Brittney. Pas bij de laatste boei werden ze ingehaald en eindigden ze op de 7e plaats. Knap gezeild door Willem en Wubbo. Als vijfde finishte Jente en Hendrik in de Flying Junior. Deze boot presteerde met dit lichte weer duidelijk beter dan tijdens de Brekkenrace. Als 4e eindigden Robin en Martin met de Laser 2000. De finish van de Randmeren was spannend. Auke en Djoeke stuurden op de bakboord boei van de finishlijn. Timen en Eric hadden het palaver gemist en wisten niet dat er voor de wind gefinisht moest worden. Dat kosten hun een plek in de eindrangschikking. Auke en Djoeke werden 2e. Als eerst eindigde Lucas, Quinten en Lotte in de Wayfarer.

Het was weer een mooie zeilmiddag. Lessons learned: bij een palaver zijn is nuttig; een voorsprong vast houden bij licht weer is niet zo gemakkelijk.