Splash

Er waren 6 boten aan de start. 4 van hen zouden na de kwalificatiewedstrijden doorgaan naar de medalrace. Er was een zeer lichte wind waardoor de duo's Suus & Elise en Leia & Alicia moeite hadden een goede aan de windse koers te vinden. De andere 4 hadden daar minder moeite mee. Sjoerd wist de eerste en tweede wedstrijd te winnen. Yoren, Yari en Mika verdeelden de 2 t/m 4 plaats. In de 3e kwalificatierace wisten Leia en Alicia te verrassen door die race te winnen. Het hielp hen niet om door te dringen tot de medalrace. In de medalrace zette Sjoerd zijn goede prestaties voort door één keer eerste en één keer tweede te worden. Als uittredend kampioen wist Yari de laatste race als eerste te finishen. Sjoerd eindigde als eerste in het klassement. Yari en Mika werden tweede en derde. Yoren viel net buiten het podium.

Laser

Met 15 boten aan de start was deze klasse even groot als de open klasse. Ook in deze klasse zouden er drie kwalificatiewedstrijden zijn waarna de beste 8 door zouden gaan naar de medalrace. De eerste race was nog niet iedereen alert. De top van de eerste race deed het slechter in race twee en drie. Willem Friso won de eerste race en Djoeke race 2 en 3. Door aftrek van de slechtste uitslag was aan het begin van de medalrace nog alles mogelijk. Djoeke had 2 punten, Wilco 4 en Willem Friso 5. Hessel, Jeroen en Robin Schipper waren ook nog niet kansloos met 8 punten. De wedstrijden in de medalrace vertoonden hetzelfde beeld. Tot de bovenboei leek alles nog spannend maar bij de halfwindse boei had Djoeke al een voorsprong die ze niet meer uit handen gaf. Door een slechte start moest Wilco zijn tweede plaats in het klassement aan Willem Friso afstaan. Wilco werd in de eindklassering derde. Tijdens deze wedstrijden draaide de wind bijna 90 graden. Jan Meindert en Piet zorgden er in de Valkie voor dat de boeien werden verlegd zodat in alle races een mooi kruisrak kon worden gevaren.

Optimisten

Er waren 11 optimisten die aan de race deelnamen. De optimisten voeren maar één race waardoor die nog spannender werd dan in de andere klassen. De start moest nog even worden uitgesteld omdat de spriet van de boot van Mees was losgeraakt. Net na de start had een andere deelnemer een technisch probleem. Door de hulp van een vrijwilliger in een rubberbootje kon er verder worden gevaren. Harmen had minder geluk. Nadat hij was omgeslagen kreeg hij zijn boot wel weer overeind om door te varen. Omdat er bij ieder golf weer water in de boot kwam besloot de wedstrijdleiding dat hij niet verder kon. Vooraan in de wedstrijd zeilde Tessa met een mooie voorsprong naar de eerste plaats. Linde eiste de tweede plaats voor haar op. Seppe had moeite om te finishen. Hij lag op een mooie derde plaats toen 10 meter voor de finish de wind draaide. Het lukte niet om de wind weer in de zeilen te krijgen. De boot begon zelf te deinzen waardoor hij nog verder van de finish af kwam te liggen. Nadat het hem gelukt was om overstag te gaan had hij de juiste wind weer te pakken en zeilde hij naar een derde plaats. Daarna kwamen over de finishlijn Jibbe, Meike, Gijs, Lasse, Elsemarijn, Roosmarijn en Mees

Open klasse

De 15 deelnemers aan de open klasse moesten 3 races varen. De eerste 2 races een rondje rond de boeien. In de derde race moest ook om het eiland worden gevaren. Peter moest verstek laten gaan omdat zijn bemanning ziek was geworden. De wedstrijd in de open klasse was door het zeilen op handicap spannend. Rein en Tim wisten in de Tasar alle drie de wedstrijden als eerste te finishen, maar moesten afwachten wat de berekening van de handicap betekende voor hun klassering. Hun prestatie was goed genoeg voor een 1e, 2e en 1e plaats in de drie races. Jan Meindert, Bente en Jelmer wisten in de Yngling de tweede race te winnen. Door constante uitslagen te varen eindigden André en Bram in de 470 op de tweede plaats en werden Jan Meindert, Bente en Jelmer derde in het eindklassement.

Prijsuitreiking

Tijdens de prijsuitreiking werden alle nummers 1, 2 en 3 in het zonnetje gezet. Alle deelnemers en vrijwilligers kregen een herinneringsvaantje. Jim bedankte iedereen die spontaan had geholpen.

Evaluatie

Doordat er deelnemers waren die geen zeilnummer of een verkeerd zeilnummer hadden doorgegeven was het voor de mensen op het startschip lastig om de uitslagen te verwerken. Ook het te laat aanmelden zorgde voor onnodige druk op de organisatie. Er deed voor het eerst een RS400 aan de wedstrijd mee gezeild door Brittney en Jan. Omdat de handicap niet bekend was zeilden ze mee met handicap 94. Enkele dagen na de wedstrijd was de juiste handicap gevonden zodat ze volgend jaar wel met de juiste handicap kunnen meevaren.

Fata morgana

Het mooie weer was er de oorzaak van dat vanaf het startschip soms dingen werden gezien die er niet waren. In de laatste wedstrijd van de open klasse leek het of er een boot was die een spinaker had bijgezet. Gelukkig hadden we Willem als official ter plaatse die had vastgesteld dat er niets onreglementairs was gebeurd.